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“Pārnēsājamā IED frekvenču slāpētāja iegāde” 
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nolikumu
	
	Section
	Candidate’s questions
	Procurement Committee answers 

	1.
	Technical Specification
	Re para: The purpose of procurement and the end result - 'IED: at least 15 meters to block the radio signal, and at least 40 meters to jam the radio signal."

Q. Please can the Contracting Authority explain their difference between block and jam?
	 Block the radio signal for the IED activation device at least 15 meters away; 
but at least 40 meters away to cause interference to the radio signal (with a minimum of DTMF)
so that the IED activation device does not receive a control command signal

	2.
	Technical Specification
	Re 12. Air Interface Standards, at least  –  DTMF (Dual-Tone Multi-Frequency). 

Q. Please can the Contracting Authority clarify this. What does this mean, the Jammer does not communicate over the air. Is this a prescribed protocol that must be jammed?
	 Yes, DTMF (Dual-Tone Multi-Frequency) is the minimum type of IED control command 
or protocol that needs to be suppressed (or that has to cause interference, to prevent 
the device (IED) from receiving commands for a useful control signal)

	3.
	4.3 Documentation setting and submitting requirements, 4.3.5
	All documents of the Application shall be thread-bounded with strong thread or string. Thread should be fixed tightly by a glued-on white leaflet of paper. The sewing shall be affirmed by Candidate’s seal and signed with own hand by Candidate’s representative who has the rights of representation;

Q. Would the Contracting Authority consider the use of spiral binding to bind the response?
	Spiral binding can be used

	4.
	6.5
	Re: 6.5. On the request of the Procurement Committee Candidate itself submits the information in order to demonstrate that the exclusion terms stated in Clauses 6.2.1. till 6.2.7. does not refer to it in following occasions (the time for submitting the information will be set not less than 10 working days):

Q. Can you please confirm that documentation in support of Section 6 of the Regulations of Negotiated Procedure are not required unless specifically requested at a later date?
	Yes, we confirm that documentation in support of Section 6 of the Regulations of Negotiated Procedure are not required unless specifically requested by Procurement Committee. But in order not to delay the process of the Procedure, foreign Candidates have been encouraged to submit documents set down in Section 6 along with the Application for participation in Procedure, except Clause 6.2.4.




Iepirkuma komisijas sniegtās atbildes ir neatņemama sarunu procedūras “Pārnēsājamā IED frekvenču slāpētāja iegāde”, identifikācijas Nr. VAMOIC 2018/252, nolikuma sastāvdaļa un ir saistošas visiem sarunu procedūras kandidātiem/pretendentiem.
