Krievijas bruņoto spēku virsnieki Latgalē veic EDSO bruņojuma kontroles inspekcijas vizīti

11/23/2021 - 16:08
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Militārās mācības
Information prepared by
Preses nodaļa

No 22. līdz 25. novembrim Latvijā uzturas Krievijas Federācijas bruņoto spēku virsnieki, lai veiktu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) bruņojuma kontroles inspekcijas vizīti.

Krievijas Federācijas bruņoto spēku virsnieki – pulkvežleitnants Aleksandrs Poleščuks, pulkvedis Vjačeslavs Glagoļevs, kapteinis Igors Naidenovs un kapteine Anna Ņikolskaja –  tiksies ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes pārstāvjiem. 

Inspekcijas mērķis ir iepazīties ar Latvijas teritorijā notiekošām militārām mācībām, ņemot vērā Latvijas sniegto militāro informāciju EDSO Vīnes dokumenta noteikto saistību ietvaros.

Uzņemot vizītes bruņoto spēku vienībās, EDSO dalībvalstis demonstrē atvērtību un apņemšanos pildīt starptautiskās saistības saskaņā ar Vīnes dokumentu, kas paredz ikgadēju brīvprātīgu militārās informācijas apmaiņu, novērtējuma vizītes un inspekcijas starp EDSO dalībvalstīm. 

Atbilstoši EDSO kvotām Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā. Analoģiski arī Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes citās EDSO dalībvalstīs.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa
Tālrunis: 67335045
E-pasts: prese@mod.gov.lv