Aizsardzības nozares vadība Ādažu bāzē tiksies ar NATO ģenerālsekretāru

11/26/2021 - 19:14
Aizsardzības politika
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
NATO
Information prepared by
Preses nodaļa

Pirmdien, 29. novembrī, Latvijā ieradīsies NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltengergs (Jens Stoltenberg), lai piedalītos alianses ārlietu ministru sanāksmē.

Vizītes laikā Ādažu bāzē J. Stoltenbergs kopā ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, Kanādas ārlietu ministri Melāniju Džoliju (Mélanie Joly), Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā vadību pārrunās drošības aktualitātes un tiksies ar karavīriem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot NATO solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Daudznacionālā kaujas grupa Latvijā ir pilnībā integrēta Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē un tā sastāv vairāk nekā 1500 karavīriem no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas. NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā dienesta pienākumus pilda rotācijas kārtībā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

 

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākais eksperts
Roberts Skraučs
Tālrunis: 67335393
E-pasts: roberts.skraucs@mod.gov.lv