Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā atklās Labklājības centru

05/12/2022 - 15:24
Latvijā
Dienesta gaita
Pasākumi
Information prepared by
Preses nodaļa

Rīt, 13. maijā, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atklās Mācību vadības pavēlniecības Labklājības centru, kas kalpos Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas vajadzībām. 

“Aizsardzības nozarei ir svarīgi, lai mūsu topošie virsnieki izglītību iegūtu modernos un mājīgos apstākļos. Līdz ar Labklājības centra atklāšanu vienuviet būs pieejama gan labiekārtota ēdnīca, gan bibliotēka, gan aktu zāle un kapela, gan arī fizioterapijas un citas telpas, kas pozitīvi ietekmēs Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu un personāla ikdienu, palīdzot pilnvērtīgi nodoties studijām, dienestam un valsts aizsardzības uzdevumu izpildei,” pauž Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece.

Pasākumā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandieris, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Oskars Kudlis. 

Jaunā Labklājības centra ēdnīca vienā reizē spēs uzņemt līdz 400 personām, bet aktu zāle ar izbūvētu skatuves zonu – līdz 350 personām. Aktu zāle būs savienojama gan ar ēdnīcu, gan kadetu klubu, kas padarīs ērtāku pasākumu organizēšanu. Jaunais kadetu klubs būs plašāks par līdzšinējo, ar terasi uz zaļās zonas pusi. Kapela turpmāk būs vienā ēkā ar bibliotēku, bet bibliotēkā būs vairākas jaunas un ērtas lasītavas, tostarp, diennakts. 

Teritorijas labiekārtošana un būvdarbi Labklājības centra ēkās tika uzsākti 2020. gadā. Būvprojektu izstrādāja projektētājs SIA “Baltex Group”, izmaksām veidojot 157 tūkstošus eiro (bez PVN). Tiesības īstenot būvdarbus atklātā konkursā ieguva SIA “Velve”, un projekta kopējās izmaksas bija  6,1 miljons eiro (bez PVN). 

Pārbūvēto un atjaunoto ēku kopējā platība ir aptuveni 5070 kvadrātmetru, bet projekta kopējā labiekārtojamā platība bija ap 9600 kvadrātmetru. Projekta ietvaros pie ēkām arī tika ierīkotas velosipēdu novietnes ar nojumi, automašīnu stāvvietas un laukumi ar nojumēm saimnieciskām vajadzībām, kā arī komplekss tika piemērots personām ar kustību ierobežojumiem. Labklājības centra vienoto dizainu izstrādāja dizaineru komanda. 

Jau ziņots, ka 2022. gadā Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija atzīmē 30. gadadienu.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir 1919. gadā dibinātās Latvijas kara skolas tradīciju pārmantotāja, kas atjaunota 1992. gada 13. februārī. Akadēmija savus darbības mērķus sasniedz, īstenojot profesionālās studiju programmas un veicot zinātniskās pētniecības darbību militārajā jomā. Militārā dienesta jautājumos akadēmija ir tiešā Nacionālo bruņoto spēku komandiera komandpakļautībā.

Ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties tās mājaslapā www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu militārajam dienestam un studijām akadēmijā – Nacionālo bruņoto spēku mājaslapas www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs”.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus apmeklēt Mācību vadības pavēlniecības Labklājības centra atklāšanas ceremoniju 13. maijā plkst. 13.00, līdz plkst. 12.45 ierodoties Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā,  Ezermalas ielā 8B, Rīgā. 

Lai atspoguļotu pasākuma norisi, dalību tajā nepieciešams pieteikt iepriekš – līdz 13. maija plkst. 10.00, rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv un norādot pārstāvēto plašsaziņas līdzekli, vārdu, uzvārdu, personas kodu un auto numuru.

Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību. 

Informējam, ka Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām 13. maijā.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Vita Briže
Tālrunis: 67335045 
E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv