Vizītē Latvijā ieradīsies Singapūras aizsardzības ministrs

05/13/2022 - 16:37
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

No 15. līdz 17. maijam vizītē Latvijā uzturēsies Singapūras aizsardzības ministrs Ng Engs Hens (Ng Eng Hen), lai apspriestu drošības situāciju reģionā un divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. 

16. maijā plkst. 9.00 Singapūras aizsardzības ministrs Ng Engs Hens un Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece noliks ziedus pie Oskara Kalpaka pieminekļa Rīgā.

Pēc svinīgās ceremonijas notiks abu valstu amatpersonu tikšanās, lai pārrunātu Latvijas aizsardzības politikas prioritātes, ģeopolitiskās situācijas attīstību, kā arī Latvijas un Singapūras sadarbību aizsardzības jomā, tostarp, visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā un cīņā ar dezinformāciju. 

Vizītes turpinājumā plānota Singapūras aizsardzības ministra Ng Enga Hena tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.
16. maijā Singapūras delegācija arī apmeklēs Latvijas vadošo mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmumu “Latvijas Mobilais Telefons”, lai iepazītos ar uzņēmuma radītājām inovatīvajiem risinājumiem aizsardzības jomā.  

Tāpat Singapūras aizsardzības ministrs apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru, lai iepazītos ar aktuālajiem centra darbības mērķiem un ar centra direktoru Jāni Sārtu pārrunātu tā darbību stratēģiskās komunikācijas lomas stiprināšanā.

Jau ziņots, ka 15. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks Tallinā, Igaunijā piedalīsies 15. Lennarta Meri konferencē, kuras laikā plānota divpusējā tikšanās ar Singapūras aizsardzības ministru Ng Engu Henu. 

Savukārt aizvadītā gada nogalē abu valstu ministri Singapūrā parakstīja memorandu par Singapūras un Latvijas sadarbību aizsardzības jomā, kā arī dalījās pieredzē par visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu.

Singapūras totālās aizsardzības koncepcija (Total defence) tika ieviesta 1984. gadā kā “valsts aizsardzības koncepcija”, kas ietver visu Singapūras iedzīvotāju kolektīvo un individuālo līdzdalību, veidojot spēcīgu, drošu un vienotu valsti, kas ir gatava risināt jebkāda veida krīzes situācijas.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Vita Briže
Tālrunis: 67335045 
E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv