Bruņotie spēki Ukrainā nogādās Latvijas uzņēmēju un aizsardzības nozares sarūpēto humāno palīdzību

08/19/2022 - 15:03
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Šodien, 19. augustā, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece un vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš piedalījās Latvijas uzņēmēju un aizsardzības nozares sarūpētās kārtējās humānās palīdzības kravas sagatavošanā, kas tiks nogādāta karadarbības skartajos Ukrainas reģionos.  

“Saites starp Latviju un Ukrainu ir ļoti ciešas, tāpēc mums ir jāturpina ukraiņiem palīdzēt un atbalstīt, jo šobrīd nozīme ir katram ziedojumam. Latvijas atbalsts Ukrainā tiek novērtēts, un ir svarīgi neatslābt un apzināties, ka mūsu praktiskā palīdzība Ukrainai palīdz aizsargāt savu brīvību,” uzsver Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece.

Humānās palīdzības sūtījums ietver tādas preces kā taktiskais apģērbs, apavi un ekipējums karavīriem, pārtikas produkti - tēja, cukurs, maize, gaļas konservi, pupiņas, makaroni, griķi, milti un citi pārtikas produkti, kurus var uzglabāt ilgstoši.

Daļa Ukrainas bruņoto spēku karavīriem un civiliedzīvotājiem nepieciešamo lietu iegādātas arī par Latvijas iedzīvotāju ziedotajiem līdzekļiem, kuru vākšanu organizēja kustība “Uzņēmēji mieram”.

Humānās palīdzības sūtījums Ukrainā tiks nogādāts sadarbībā ar Aizsardzības un Ārlietu ministrijām.

Jau ziņots, ka Latvija ir sniegusi militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes “Stinger”, helihopterus Mi-17 un Mi-2, kā arī pašgājējhaubices ““M109A5Oe”.

Tāpat Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītājas vietniece
Aiva Kuzņecova
Tālrunis: 67335309
E-pasts: aiva.kuznecova@mod.gov.lv