Aizsardzības ministrs piedalīsies atceres pasākumā Beberbeķu vācu karavīru kapos

11/12/2022 - 13:22
Latvijā
Pasākumi
Information prepared by
Preses nodaļa

Rīt, 13. novembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Vācijas vēstniecības Rīgā rīkotajā Vācijas Tautas sēru dienai veltītajā piemiņas pasākumā Beberbeķu vācu karavīru kapos, Mārupes novadā. 

Godinot karā kritušo un politisko represiju upuru piemiņu, A. Pabriks noliks ziedus Beberbeķu vācu karavīru kapu memoriālā.

Svinīgo piemiņas ceremoniju apmeklēs arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Imants Ziediņš

Tautas sēru dienas tradīciju 1922. gadā Vācijā iedibināja Tautas apvienība, lai apliecinātu solidaritāti tiem iedzīvotājiem, kuri Pirmajā pasaules karā bija zaudējuši savus tuviniekus, un kopā ar viņiem godinātu kritušo piemiņu. Pēc Otrā pasaules kara šo dienu pirmo reizi atzīmēja 1950. gadā ar svinīgu ceremoniju Vācijas parlamentā.

Tagad Tautas sēru dienā godina ne vien vācu, bet arī citu tautību cilvēku piemiņu, kuri cietuši abos pasaules karos. Tāpat šajā dienā piemin mūsdienu karu, pilsoņu karu un terorisma upurus, kā arī no politiskajām un cita veida represijām cietušos. Tautas sēru diena atgādina par nepieciešamību pēc izlīguma, savstarpējas sapratnes un miera.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītāja vietniece
Vita Briže
Tālrunis: 67335045 
E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv