Aizsardzības ministrija akreditē Itālijas aizsardzības atašeju

11/14/2022 - 19:02
Aizsardzības politika
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Šodien, 14. novembrī, darbam Latvijā Aizsardzības ministrija akreditēja Itālijas aizsardzības atašeju pulkvedi Stefano Kavaljēru (Stefano Cavaliere).

Pulkvedis S. Kavaljērs līdz šim dienējis Itālijas bruņoto spēku Apvienoto operāciju pavēlniecībā un armijas Ģenerālštābā, kā arī bijis dažāda līmeņa Itālijas bruņoto spēku vienību komandieris. 

Itālijas aizsardzības atašejs ir pildījis dienesta pienākumus arī starptautiskajās operācijās Afganistānā, Irākā, Kosovā, Albānijā, bijušajā Dienvidslāvijas Maķedonijas Republikā, kā arī Bosnijā un Hercegovinā. 

Pulkvedis S. Kavaljērs ir absolvējis Itālijas Militāro akadēmiju un Augstākā komandējošā sastāva kursu Baltijas Aizsardzības koledžā, kā arī ieguvis akadēmiskos grādus starptautiskajās attiecības un diplomātijā, politikas zinātnē un militāro stratēģiju jomā, studējot vairākās augstskolās Itālijā. 

Ārvalstu aizsardzības atašeju uzdevums ir veicināt un sekmēt divpusējo sadarbību starp pārstāvēto valsti un Latviju.

Itālija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm. Dalībai kaujas grupā Itālija uz Latviju nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām.

Kaujas grupu vada Kanāda, apvienojot vairāk nekā 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Itālija regulāri piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā, kas ir pastāvīgs miera laika uzdevums ar mērķi nodrošināt alianses dalībvalstu suverēnās gaisa telpas integritāti.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītāja vietniece
Vita Briže
Tālrunis: 67335045 
E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv