Rīgā notiks NATO Noturības simpozijs

04/21/2023 - 13:47
NATO
Information prepared by
Preses nodaļa

No 25. līdz 27. aprīlim Rīgā norisināsies NATO Noturības simpozijs “Noturība satricinājumu laikmetā”, ko organizē NATO galvenā mītne (NATO Headquarters) sadarbībā ar Sabiedroto transformācijas pavēlniecību (NATO Allied Command Transformation).

Šī gada NATO Noturības simpozijs Rīgā pulcēs kopā vairāk nekā 250 NATO dalībvalstu un partneru civilās un militārās nozares līderus, politikas veidotājus un ekspertus, lai veicinātu noturību kā katras valsts atbildību un alianses kolektīvo apņemšanos. 

Simpozija dalībnieki pētīs un apspriedīs galvenos jautājumus, kas saistīti ar noturības spēju dienaskārtību, lai tos labāk izprastu un spētu ātrāk pieņemt lēmumus ar mērķi mazināt ievainojamību, kā arī uzlabotu spēju sagatavoties stratēģiskiem satricinājumiem un traucējumiem – pretoties, reaģēt un ātri atgūties no tiem. 

Pirmais NATO Noturības simpozijs norisinājās 2022. gadā Varšavā. Latvija ir otrā valsts, kas nodrošina uzņemošās valsts atbalstu šāda līmeņa pasākumam.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus apmeklēt NATO Noturības simpozija atklāšanu 26. aprīlī pulksten 8.45, kā arī mediju iespēju pulksten 9.20. Darba valoda – angļu valoda. Mediju ierašanās līdz pulksten 8.30 viesnīcā “Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel”, Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Lai atspoguļotu pasākuma norisi, dalību tajā nepieciešams pieteikt iepriekš – līdz 24. aprīļa pulksten 12.00, rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv un norādot pārstāvēto plašsaziņas līdzekli, vārdu, uzvārdu un personas kodu. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību.

Informējam, ka Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām 26. aprīlī.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv