Rīgā notiks ikgadējā “Industrijas diena NBS”

05/17/2023 - 12:15
Latvijā
Information prepared by
Preses nodaļa

Ceturtdien, 18. maijā, Rīgā, Gustava Zemgala gatvē 74a “Fantadroms” telpās notiks ikgadējā “Industrijas diena NBS 2023”, ko atklās aizsardzības ministre Ināra Mūrniece. 

Pasākuma mērķis ir aktualizēt aizsardzības industrijai svarīgus jautājumus, kā arī sniegt iespēju Latvijas uzņēmējiem un pētniecības iestādēm iepazīstināt Nacionālos bruņotos spēkus ar Latvijā ražotiem militāras un divējādas pielietojamības produktiem un pakalpojumiem.

Lai pārrunātu Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai, kā arī plānotos pasākumus Eiropas aizsardzības nozares nostiprināšanai un Latvijas dalību Eiropas Aizsardzības aģentūras aktivitātēs,  ceturtdien I. Mūrniece tiksies ar Eiropas Aizsardzības aģentūras izpilddirektoru Jirži Šediviju (Jiří Šedivý).

Industrijas dienas laikā  notiks arī vairākas paneļdiskusijas.  Pirmajā paneļdiskusijā tiks pārrunāts jautājums par industrijas lomu militārā nodrošinājuma un rezervju veidošanā, lai kopā ar nozares pārstāvjiem un uzņēmumiem tiktu apzināti instrumenti industriālās kapacitātes stiprināšanai un Nacionālo bruņoto spēku apgādei. Savukārt otrā paneļdiskusija tiks veltīta tēmai “Nākotnes karadarbība – tehnoloģiju un apgādes vajadzības 2030”, aktualizējot jautājumus par nepieciešamajiem resursiem karadarbības veikšanai tuvākajā nākotnē un jauno tehnoloģiju iespējām aizsardzības spēju attīstībā. 

Novērtējot sadarbību starp publisko, privāto un akadēmisko sektoru Latvijas un starptautiskās drošības veicināšanā, uzņēmumiem un pētniecības iestādēm tiks pasniegtas “Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2023” dažādās nominācijās. 

Pasākuma apmeklētājiem būs arī iespēja apmeklēt kādu no paralēlajām sesijām – “Aktuālie aizsardzības nozares iepirkumi 2023–2025”, “Aizsardzības industrijas atbalsta mehānismi Eiropas līmenī” vai “Aizsardzības industrijas atbalsta mehānismi NATO līmenī”.

“Industrijas dienas NBS 2023” paneļdiskusijas un paralēlās sesijas pulcēs aizsardzības nozares un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus, uzņēmējus, nozares attīstībā ieinteresētās biedrības, pārstāvjus no NATO un Eiropas Komisijas, kā arī Eiropas Aizsardzības aģentūras. Paralēli konferencei pasākumā būs iespēja iepazīties arī ar aizsardzības industrijas piedāvājumu vairāku uzņēmumu stendos.

Pasākumu “Industriju diena NBS” kopš 2014. gada organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju. 

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv