Aizsardzības ministre piedalīsies Ziemeļu grupas aizsardzības ministru sanāksmē Polijā

05/20/2023 - 13:38
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Pirmdien, 22. maijā, Polijā, Varšavā, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalīsies Ziemeļu grupas aizsardzības ministru sanāksmē, lai pārrunātu NATO ziemeļaustrumu flanga drošības jautājumus.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas apspriedīs Ziemeļu grupas valstu prioritātes NATO samitā Viļņā, lai vienotos par reģionālo perspektīvu attiecībā uz būtiskākajiem lēmumiem, ko tur plānots pieņemt.

Aizsardzības ministri pārrunās arī pašreizējo situāciju Ukrainā, kā arī turpmākās palīdzības sniegšanas plānus Ukrainai, lai uzlabotu tās aizsardzības spējas un sekmētu iespējas atkarot tās teritorijas.

Ziemeļu grupa ir neformāls sadarbības forums, kas ietver divpadsmit valstis – Zviedriju, Somiju, Norvēģiju, Islandi, trīs Baltijas valstis, Vāciju, Poliju, Nīderlandi un Lielbritāniju. Grupas dalībvalstis vieno mērķis attīstīt kopīgus sadarbības projektus aizsardzības jomā.

Ziemeļu grupas aizsardzības ministru tikšanās notiek divas reizes gadā. Katru pusgadu Ziemeļu grupas vadība tiek uzticēta kādai citai dalībvalstij, un pašlaik Ziemeļu grupas vadošā valsts ir Polija.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv